Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko loppuu tiistaina 21.2. klo 24:00 aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Myös 16.2. alkaneet Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n tukitoimet päättyvät samaan aikaan.

”AKT:n lakko ja PAU:n tukitoimet ovat valitettavasti aiheuttaneet asiakkaidemme lähetyksiin viivästymisiä ja häiriöitä. Nyt keskitymme siihen, että lakon päättymisen jälkeen meille tulevat lähetykset kulkevat mahdollisimman normaalisti. Samaan aikaan puramme lakon aikana varastoiduista lähetyksistä kertynyttä sumaa. Teemme parhaamme, jotta kaikki lähetykset kulkevat normaalisti mahdollisimman pian. Kiitos kaikille asiakkaillemme kärsivällisyydestä”, sanoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko satamien ahtaustyössä jatkuu edelleen, jolla voi olla vaikutusta ulkomailta Suomeen tuleviin lähetyksiin.

Arviomme mukaan:

  • lakon päättymisen jälkeen lähetetyt paketit toimitetaan viimeistään kahden arkipäivän sisällä lakon päättymisestä
  • lakon päättymisen jälkeen lähetetyt kirjeet, päiväjakelussa kulkevat sanoma- ja aikakausilehdet sekä mainosposti kulkevat normaalisti noin viikon sisällä lakon päättymisestä
  • lakon aikana lähetetyt / lakon vuoksi käsittelemättä jääneet paketit, jotka on väliaikaisesti varastoitu, toimitetaan 2–4 arkipäivän sisällä lakon päättymisestä
  • lakon aikana lähetetyt kirjeet, päiväjakelussa kulkevat sanoma- ja aikakausilehdet sekä mainosposti toimitetaan mahdollisimman pian, mutta suuresta määrästä johtuen osa lähetyksistä viivästyy reilun viikon. Paperista postia on merkittävästi enemmän kuin paketteja, ja siksi käsittely vie enemmän aikaa.